Verander de naam

"Zuid-Chinese zee" naar "Zuid-Oost Aziatische zee"

 

 

Geadresseerd aan: Directeuren en Presidenten van 11 Geografische Organisaties, de President van de Verenigde Naties, Wereldkaarten van oceanen, en de Presidenten en Premiers van 11 Zuid-Oost Aziatische landen.

Gestart door: NGUYEN THAI HOC FOUNDATION


In de zestiende eeuw was de Zuid-Chinese zee nog een onbekende voor velen. Westerse kooplui en zeevaarders van die tijd begonnen deze de Zuid-Chinese Zee te benoemen, zoals deze vandaag de dag bekend is, gekenmerkt door de omsloten oceaan vorm door de nabijheid van de omliggende landen. De zee ligt ten noorden van Australie, ten oosten van India en ten zuiden van China.


Het was ooit bekend als de Champa Zee of de Zee van Cham, vernoemd naar het zeevaarders koninkrijk dat daar ooit floreerde in de tijd voor de zestiende eeuw.


In de huidige moderne tijd, waarin onze maatschappij is geevolueerd in een veelzijdig globale samenwerking, heeft de internationale gemeenschap sinds de 20e eeuw een geografische sub-regio gevormd in Azie. De regio heeft de officiele benaming Zuidoost Azie, en omvat Burma, Brunei, Cambodia, Oost-Timor, Indonesie, Laos, Maleisie, Singapore, Thailand, de Filipijnen en Vietnam.


De regio Zuidoost Azie representeerd ongeveer 600 miljoen mensen die allen gezamenlijk een unieke en originele bijdrage leveren aan de moderne maatschappij op het gebied van cultuur, wetenschap, onderwijs, economie, politiek etc. In aanvulling hierop zijn de volgende feiten:


1. De Verenigde Naties heeft officieel de regio erkend en de benaming "Zuidoost Azie" gegeven.


2. De landen van Zuidoost Azie omvatten bijna de gehele Zuid Chinese Zee met een totale kustlijn van ongeveer 130.000 kilometers (81.250 mijlen) lang. De Chinese kustlijn is 2.800 kilometers (1.750 mijlen) in lengte.


3. Gen enkel land heeft alleenrecht op de zee. De zee is gemeengoed van de mensheid en is door de eeuwen heen gebruikt door internationale groepen als de op twee na meest belangrijke waterweg van de wereld.


Doe mee met de actie om de Presidenten en Premiers van 11 landen van Zuid-Oost Azie, de President van de Verenigde Naties, Wereldkaarten van oceanen, en de Directeuren en Presidenten van 11 geografische organisaties over de gehele wereld om de naam "Zuid Chinese Zee" te veranderen in "Zuid-Oost Aziatische Zee"


Onderschrijf de petitie en jouw actie zal voor altijd bewaard worden in de moderne geschiedenis van Zuid-Oost Azie.


Petitie Tekst

 

Petitie aan de Presidenten en Premiers van 11 landen van Zuid-Oost Azie of Southeast Asia, de President van de Verenigde Naties, Wereldkaarten van oceanen, en de Directeuren en Presidenten van 11 geografische organisaties


Geachte heer, geachte mevrouw,

In mijn mening wordt de naam "Zuid Chinese Zee" sinds een zeer lange tijd foutief gehanteerd voor de benaming van een geografisch gelegen water welke omringd is door de landen van Zuid-Oost Azie.

 

Met uitermate oprechtheid vraag ik u om deze benaming te veranderen in de naam "Zuid-Oost Aziatische Zee". Dit reflecteert met meer nauwkeurigheid de kennis van de mensheid van de geografie, de aanwezige geografische dominantie in de regio, de erkenning van 600 miljoen mensen in Zuid-Oost Azie en het standpunt van de internationale gemeenschap.


Uw acties zullen ongetwijfeld de mensen inspireren, in de regio en daar buiten, om meer compassie te tonen tegenover onze planeet en daarmee de verbetering van de mensheid, beschaving en milieu.

 

Hoogachtend,


[Uw naam]

 

 


 

- De eerste 10.000 handtekeningen: KLIK HIER


- Hoe in te schrijven als je buiten de Verenigde Staten woont: KLIK HIER

 

- Hướng dẫn ký tên giành cho quý vị ở các quốc gia ngoài Hoa Kỳ:

HƯỚNG DẪN


- Petitie tekst in andere talen (Kiến nghị được dịch ra một số ngôn ngữ):

 

 

 

Translated by Trần Hữu Khôi